Taktvätt

upage_taktvatt

Rengöring & tvätt

Vi tvättar taket med vår Dynajet som är en special anpassad högtryckstvätt.

Vattnet värms upp till hela 110grader och med ett tryck på hela 500bar.

En speciell tak släde med parallella högtrycks dysor rengör taket skonsamt så inget vatten kan tränga in under pannorna och skada papp och läckt.

Såhär går vi tillväga

taktvatt_nr1 Besiktning. Taket besiktigas för att bedöma i vilket skick det är. Vid omfattande skador i takkonstruktionen kan det krävas att hela taktäckningen byts ut.Men om skadorna är begränsade är det i regel inga problem att kombinera taktvätt/målning med utbyte av skadade delar (pannor, läkt mm).
taktvatt_nr2 Tvätt. Taket tvättas med varmt vatten via en speciell anpassad högtryckstvätt (Dyna-jet), som gör att inget vatten kan tränga in under pannorna och skada papp och läkt.
taktvatt_nr3 Bekämpningsmedel. Taket behandlas med isoclean, ett alg- och mossmedel, som tränger in i takpannornas porer och tar död på växtlighet. Behandlingen säkerställer att taket är rent innan målning. Efter behandlingen ska taket torka i 1-3 dagar, beroende på väderlek.
taktvatt_nr4 Måla. Taket sprutmålas med en färg (isopaint) som förseglar pannornas porer. Därefter målas taket igen med ett nytt skikt som skyddar mot fukt, mossa, alger och andra föroreningar. Färgen är akrylatbaserad och finns i ett tjugotal olika kulörer.

 

mossbehandling

Vi behandlar ditt tak mot mossa, alger, lav och mögel. Behandlingen tar död på all påväxt och lämnar ett snyggt och rent tak efter sig.
Vi på Taktvättarna i Sverige rekommenderar kontinuerlig behandling för ett bestående skydd som ökar takets livslängd där vårt underhålls avtal innefattar att vi tar hand om ditt tak vart annat år samt ser över taket efter eventuella skador samt trasiga pannor mm.

Demonstration

taktvattref1
taktvattref2

taktvatt_bild